Ajankohtaista


14.3.2018

Itä-Suomen yliopiston hakukohteiden valintakoeaikataulu

Korkeakoulut valitsevat uudet opiskelijat koulutuksiinsa valintaperusteiden mukaisesti. Sinun oletetaan tutustuvan ja tuntevan hakemasi hakukohteen valintaperusteet. Yhteishaussa mukana oleviin koulutuksiin päästäkseen hakijan tulee useimmiten osallistua valintakokeeseen. Poikkeuksina tästä voivat olla esimerkiksi suoravalinnat todistusarvosanojen perusteella tai yhteishakuun sisältyvät aikaisempien opintojen perusteella tehtävät valinnat, joissa ei valintakoetta järjestetä. Valintakokeet voivat olla yksi- tai monivaiheisia. Itä-Suomen yliopistossa valintakokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua, ellei valintaperusteissa toisin mainita (esim. ns. monivaiheiset valinnat). Lisätietoa valintakokeista löydät osoitteesta haeyliopistoon.fi/valintakokeet/valintakokeet/

Itä-Suomen yliopiston hakukohteiden valintakoeaikataulu (pdf)

Lisätietoja Itä-Suomen yliopiston Opettajankoulutusten soveltuvuuskokeesta (pdf)

Aineistokoetiedote (päivitetty 19.3.) (pdf), tiedote koskee seuraavia hakukohteita:
– Erilliset erityisopettajan opinnot (ERO),
– Erilliset varhaiskasvatuksen erityisopettajan opinnot (VEO),
– Maisterihaku, Erityisopettaja (EKO-KM),
– Maisterihaku, Varhaiskasvatuksen erityisopettaja (VEO-KM)

 

14.3.2018

Itä-Suomen yliopisto mukana tänään alkavassa korkeakoulujen yhteishaussa

Itä-Suomen yliopistoon haetaan korkeakoulujen yhteishaussa 14.3.–28.3.2018. Haussa ovat mukana yliopiston kaikki suomenkieliset tutkintoon johtavat koulutukset, yhteensä noin 100 hakukohdetta. Suomenkieliset kaksivuotiset maisterihaut ovat mukana erillisinä hakukohteina. Myös aikaisempia (ml. avoimen yliopiston) opintoja suorittaneet opiskelijat hakevat yhteishaussa. Hakeminen tapahtuu tuttuun tapaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi.

Itä-Suomen yliopisto on kolmellatoista koulutusalallaan Suomen monitieteisin tiedeyliopisto. Koulutustarjonta on kokonaisuudessaan luettavissa UEFin verkkosivuilla osoitteessa haeyliopistoon.fikoulutustarjontaesitteessäsekä hakuoppaassa. Hakuoppaasta löytyvät hakukohteet valintaperusteineen sekä valintojen tarkat aikataulut, valintakoepäivät mukaan lukien. Yhteishaun tulokset julkistetaan 28.6. mennessä. Kevään yhteishaussa valitaan yliopistoon noin 2 500 uutta opiskelijaa.

Kaikki Itä-Suomen yliopiston koulutusalat löytyvät helposti uudesta, mobiililähtöisestä haeyliopistoon.fi-sivustosta. Koulutusaloihin tutustumisen lisäksi, sivustolla voi tehdä muun muassa hauskan ja nopean uratestin ja laskea hakukohteittain omat lähtöpisteet yliopiston vuoden 2018 opiskelijavalintaan.

Erillisen siirtohaun kevään hakuaika on 2.–16.5.2018 klo 15.00. Siirtohaussa opiskelija voi hakea kandidaattivaiheen opintojen aikana kandidaatti- ja maisteriopintoihin. Tarkemmat siirtohaun valintaperusteet ovat luettavissa osoitteessa haeyliopistoon.fi/koulutussiirtohaku/ .

Itä-Suomen yliopiston hakijapalvelut opastavat tarvittaessa hakuun liittyvissä kysymyksissä.

Linkit:

Koulutustarjonta ja neuvonta: haeyliopistoon.fi

Hakeminen: www.opintopolku.fi

Lisätietoja:

Hakijapalvelut, p. 029 445 8990, hakijapalvelut(at)uef.fi