UEF MUKANA KORKEAKOULUJEN YHTEISHAUSSA 20.3.–3.4.2019


UEF mukana korkeakoulujen yhteishaussa 20.3.–3.4.2019

20.03.2019 Yleinen

Itä-Suomen yliopistoon haetaan korkeakoulujen yhteishaussa 20.3.–3.4.2019. Haussa on mukana yliopiston kaikki suomenkieliset tutkintoon johtavat koulutukset, yhteensä noin 100 hakukohdetta. Suomenkieliset kaksivuotiset maisterihaut ovat mukana erillisinä hakukohteina. Myös aikaisempia (ml. avoimen yliopiston) opintoja suorittaneet opiskelijat hakevat yhteishaussa. Hakeminen tapahtuu tuttuun tapaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi.

Itä-Suomen yliopisto on kolmellatoista koulutusalallaan Suomen monitieteisin tiedeyliopisto. Koulutustarjonta on kokonaisuudessaan luettavissa UEFin verkkosivuilla osoitteessa haeyliopistoon.fi, koulutustarjontaesitteessä sekä hakuoppaassa. Hakuoppaasta löytyvät hakukohteet sekä valintojen tarkat aikataulut, valintakoepäivät mukaan lukien. Hakukohteiden valintaperusteet löytyvät osoitteesta opintopolku.fi. Yhteishaun tulokset julkistetaan 28.6. mennessä. Kevään yhteishaussa valitaan yliopistoon noin 2500 uutta opiskelijaa.

Kaikki Itä-Suomen yliopiston koulutusalat löytyvät helposti myös uudesta, mobiililähtöisestä haeyliopistoon.fi-sivustosta. Koulutusaloihin tutustumisen lisäksi, sivustolla voi tehdä mm. hauskan ja nopean uratestin ja laskea hakukohteittain omat lähtöpisteet yliopiston vuoden 2019 opiskelijavalintaan.

Erillisen siirtohaun kevään hakuaika on 2.–16.5.2019. Siirtohaussa opiskelija voi hakea kandidaattivaiheen opintojen aikana kandidaatti- ja maisteriopintoihin. Tarkemmat siirtohaun valintaperusteet ovat luettavissa osoitteessa haeyliopistoon.fi/koulutussiirtohaku/.

Itä-Suomen yliopiston hakijapalvelut opastavat tarvittaessa hakuun liittyvissä kysymyksissä.

Linkit:
Koulutustarjonta ja neuvonta: haeyliopistoon.fi
Hakeminen: www.opintopolku.fi

Lisätietoja:
Hakijapalvelut
p. 029 445 8990
hakijapalvelut(at)uef.fi