HUMANISTISET TIETEET

Kieliä, kulttuuria ja historiaa.


Koulutukset ja hakukohteet

Englannin kieli, kulttuuri ja kääntäminen

Kansainvälistyvä työelämä tarvitsee englannin osaajia. Vahva aineenopettajakoulutuksen perinne sekä Suomen monialaisimman tiedeyliopiston vapaa sivuaineoikeus antavat opiskelijoille loistavat mahdollisuudet osaamisensa laajentamiseen oman kiinnostuksen mukaan.

Englannin kieli, kulttuuri ja kääntäminen, Joensuu

Tutustu ja hae

Kulttuurintutkimus

Joensuun kulttuurintutkimuksen ainetarjonta hakee vertaistaan. Voit rakentaa tutkintosi oman kiinnostuksesi ja ammattitoiveittesi mukaisesti. Lämminhenkisessä koulutuksessamme yhteistyö on välitöntä ja opintosi etenevät joustavasti. Kurkista kulttuuriin!

Kulttuurintutkimus, Joensuu

Tutustu ja hae

Ruotsin kieli

Ruotsia Joensuussa? Totta kai! Ruotsin kielen opintojen pääpaino on nykyruotsin hallinnassa ja tuntemuksessa, mutta opinnoissa tutustutaan myös ruotsalaisen kielialueen ja muiden Pohjoismaiden kulttuuriin ja historiaan. Vapaan sivuaineoikeuden ansiosta ruotsin kielen opiskelija voi koota tutkintoonsa juuri itselleen sopivan aineyhdistelmän.

Ruotsin kieli, Joensuu

Tutustu ja hae

Suomen kieli ja kirjallisuus

Suomen kielen ja kirjallisuuden koulutus on monipuolinen ja kiinnostava väylä kielen ja kirjallisuuden asiantuntijaksi tai opettajaksi. Opiskele kielen ja kirjallisuuden moniosaajaksi asiantuntijoiden parissa.

Suomen kieli ja kirjallisuus, Joensuu

Tutustu ja hae

Venäjän kieli

Venäjä on suuri seikkailu ja suuri mahdollisuus – ja niin lähellä. Voit suuntautua venäjän opinnoissasi joko kieleen ja kulttuuriin tai kieleen ja kääntämiseen. Joensuu on sijaintinsa ansiosta oikea paikka opiskella venäjää: venäjää puhutaan kaupungilla ja Venäjän raja on vajaan tunnin matkan päässä. Vapaa sivuaineoikeus takaa opiskelijalle mahdollisuuden yksilöllisiin valintoihin.

Venäjän kieli, Joensuu

Tutustu ja hae

Historia

Oletko pohtinut, miksi maailma on sellainen kuin on, ja miten se on sellaiseksi tullut? Historia tarjoaa sinulle vastauksia. Historian opiskelu kouluttaa sinua arvioimaan kriittisesti tieteessä ja julkisuudessa esitettäviä käsityksiä menneisyydestä ja nykypäivästä, auttaa suhteuttamaan tapahtumia ja löytämään niille oikean mittakaavan.

Historia, Joensuu

Tutustu ja hae
Quote-merkki

Minua ilahduttaa myös se, että voin lukea UEFin vapaan sivuaineoikeuden ansioista sivuaineekseni esimerkiksi sosiaalipsykologiaa.

- Kerttuli Karels, Kulttuurintutkimus