LUONNONTIETEET

Me koulutamme asiantuntijoita tulevaisuuden muuttuvaan työelämään ja tarjoamme myös monipuolisen perustan jatkokoulutukselle.


Koulutukset ja hakukohteet

Matematiikka, fysiikka ja kemia

Oletko kiinnostunut valosta, aineesta tai abstrakteista rakenteista tieteiden taustalla? Matematiikka, fysiikka ja kemia ovat perustieteitä, joilla on lukemattomia sovellusaloja.

Matematiikka, fysiikka ja kemia, Joensuu

Tutustu ja hae

Sovellettu fysiikka

Sovelletun fysiikan opinnot antavat sinulle työkaluja vaikkapa ilmastonmuutokseen vaikuttavien tekijöiden mittaamiseen ja niiden vaikutusten mallintamiseen, tulevaisuuden lääketieteen diagnoosi- ja hoitomenetelmien kehittämiseen tai teollisten prosessien optimoimiseen.

Sovellettu fysiikka, Kuopio

Tutustu ja hae

Tietojenkäsittelytiede

Tietojenkäsittelytieteessä tutkitaan tiedon esittämistä, tiedonkäsittelymenetelmiä ja tietojärjestelmiä sekä tietokoneita ja niiden hyödyntämistä osana tietojärjestelmiä. Vaikka alan tekninen kehitys on hyvin nopeaa, saat koulutuksesta vahvan perustan muutosten ennakoimiseen ja ymmärtämiseen.

Tietojenkäsittelytiede, Joensuu

Tutustu ja hae

Tietojenkäsittelytiede, Kuopio

Tutustu ja hae

Aineenopettaja ja luokanopettaja, matematiikka, fysiikka ja kemia

Matemaattisten aineiden opettajan ja luokanopettajan tutkinto on yhdistelmä, joka varmistaa työllistymisesi tulevaisuudessa luonnontieteiden alalla. Koulutusohjelmassamme voit suorittaa aineenopettajan opintojen lisäksi luokanopettajilta vaadittavat perusopetuksessa opetettavien aineiden monialaiset opinnot.

Aineenopettaja ja luokanopettaja, matematiikka, fysiikka ja kemia, Joensuu

Tutustu ja hae

Aineenopettaja, matematiikka, fysiikka, kemia ja tietojenkäsittelytiede

Oletko haaveillut luonnontieteellisten alojen aineenopettajan työstä lukiossa tai peruskoulussa? Perinteisessä aineenopettajan koulutuksessa saat kelpoisuuden perusopetuksen ja lukion aineenopettajaksi sekä ammatillisten ja yleissivistävien oppilaitosten ja aikuisoppilaitosten opettajan tehtäviin.

Aineenopettaja, matematiikka, fysiikka, kemia ja tietojenkäsittelytiede, Joensuu

Tutustu ja hae

Biolääketiede

Haluatko ymmärtää ihmisen sairauksien taustat molekyylitasolla? Biolääketieteen koulutusohjelmassa yhdistyvät ainutlaatuisesti luonnontieteellinen ja lääketieteellinen opetus.

Biolääketiede, Kuopio

Tutustu ja hae

Ympäristö- ja biotieteet

Miten ympäristötekijät vaikuttavat terveyteemme, kasveihin, eläimiin ja ympäristöömme? Onko ilmastonmuutoksen tai ympäristöongelmien ratkaiseminen lähellä sydäntäsi? Ympäristö- ja biotieteiden koulutus antaa laajan luonnontieteellisen osaamisen ympäristötieteen oppiaineessa Kuopiossa tai biologian oppiaineessa Joensuussa, jossa voit kouluttautua myös biologian aineenopettajaksi.

Ympäristö- ja biotieteet, Joensuu; biologian oppiaine

Tutustu ja hae

Ympäristö- ja biotieteet, Kuopio; ympäristötieteen oppiaine

Tutustu ja hae

Maantiede ja ympäristöpolitiikka

Haluatko etsiä ratkaisuja alueellisiin ja maailmanlaajuisiin ympäristön, kestävän kehityksen ja hyvinvoinnin kysymyksiin? Maantieteen ja ympäristöpolitiikan opinnot käsittelevät ympäristöön liittyviä ajankohtaisia teemoja. Voit valita oman kiinnostuksesi mukaan maantieteen, yhteiskuntamaantieteen tai ympäristöpolitiikan pääaineeksi opintojen edetessä.

Maantiede ja ympäristöpolitiikka, Joensuu

Tutustu ja hae

Liiketaloustiede (kauppatieteiden kandidaatti) ja Tietojenkäsittelytiede (filosofian maisteri)

Liiketaloustiede (kauppatieteiden kandidaatti 3 v) ja Tietojenkäsittelytiede (filosofian maisteri 2 v), Joensuu

Sinustako liiketoiminnan osaaja, joka hallitsee myös datatieteen?
Hae opiskelemaan uuteen koulutusohjelmaan, jossa yhdistyvät liiketaloustieteen ja datatieteen opinnot!
Pääset opiskelemaan datatieteellä maustetun kauppatieteen kandidaatin tutkinnon (KTK), joka antaa laaja-alaisen pohjan datatieteen (tietojenkäsittelytiede) maisteriohjelmaan (FM). Opiskelijoita valitaan sekä Joensuun että Kuopion kampukselle. Molemmille kampuksille on omat hakukohteensa.

Tutustu ja hae

Liiketaloustiede (kauppatieteiden kandidaatti 3 v) ja Tietojenkäsittelytiede (filosofian maisteri 2 v), Kuopio

Tutustu ja hae
Quote-merkki

Opiskelu on aina täynnä uutta opittavaa ja vaikeita asioita, mutta mikään ei anna samanlaista fiilistä kuin asian oivaltaminen ja sisäistäminen!

- Jenni Kortelainen, Tietojenkäsittelytiede