TERVEYSTIETEET

Koulutamme osaajia useille keskeisille terveydenhuollon aloille.


Koulutukset ja hakukohteet

Hoitotiede

Innovatiivisia osaajia terveydenhuoltoon ja sen koulutukseen. Hoitotieteen laitos on kouluttanut asiantuntijoita terveydenhuoltoon ja alan koulutukseen jo lähes 40 vuotta. Kannustamme joustavaan opiskeluun, tavoiteajassa valmistumiseen ja kansainvälisyyteen. Huomaathan, että olet hakukelpoinen, jos sinulla on soveltuva terveysalan ammattikorkeakoulututkinto (sairaanhoitaja, kätilö, terveydenhoitaja, ensihoitaja, suuhygienisti, fysioterapeutti, röntgenhoitaja, bioanalyytikko, geronomi, toimintaterapeutti, jalkaterapeutti), väistyvän terveydenhuollon opistoasteen tutkinto tai 1994 päättyneen terveydenhuollon opistoasteen erikoistumistutkinto. Pelkällä ylioppilastutkinnolla et voi vielä hakea.

Hoitotiede, hoitotyön johtaminen, Kuopio

Tutustu ja hae

Hoitotiede, preventiivinen hoitotiede, Kuopio

Tutustu ja hae

Hoitotiede, terveystieteiden opettajankoulutus, Kuopio

Tutustu ja hae

Ravitsemustiede

Ravitsemustieteen koulutuksesta valmistuu ravitsemus- ja elintarvikealan osaajia, joilla on edellytykset seurata alansa kehittymistä ja valmiudet kriittiseen ajatteluun ja tutkimusnäyttöön pohjautuvaan työskentelyyn. Ravitsemusterapeutiksi voi Suomessa opiskella vain Itä-Suomen yliopistossa.

Ravitsemustiede, Kuopio

Tutustu ja hae

Terveyden edistäminen

Terveyden edistämisen tutkinto-ohjelma muodostuu terveyden edistämisen kandidaattiohjelmasta ja valitsemistasi maisteriopinnoista. Maisterivaiheen opinnoissa on kaksi suuntautumisvaihtoehtoa, liikuntalääketiede sekä väestön terveyden ja työhyvinvoinnin edistäminen.

Terveyden edistäminen, Kuopio

Tutustu ja hae
Quote-merkki

Tämä ala ja UEF tuntuivat kuin juuri minulle tehdyiltä; töitä ihmisten ja terveyden parissa, mielenkiintoiset uramahdollisuudet ja monipuoliset suuntautumisvaihtoehdot.

- Maija Ristimäki, Ravitsemustiede