CHRISTIAN//MATEMATIIKAN AINEENOPETTAJA JA LUOKANOPETTAJA

Christian Tuomi

Matematiikan aineenopettaja ja luokanopettaja

2. Vuosikurssi

Facebook Blogger

Christian miettii professorin uraa

Olen Christian Tuomi ja harrastan improvisaatiota improstaateissa mikä on ylioppilasteatterin alainen improryhmä. Tällä hetkellä olen myös sattumalta päätynyt vetäjäksi. Lisäksi ”speed cubetan” eli koetan opetella ratkomaan rubiikin kuutiota aina vain nopeammin.

Miksi UEF? Koska sitä minulle mainostettiin ensimmäiseksi ja täällä oli tarjolla matikka ja luokanopettaja, eli helppo valinta. Se miksi valitsin ylipäätään olla opettaja onkin hankalampi perustella, mutta ehkä se on jotain rationalisten loma-ajattelun ja imäginäärisen halun opettaa ihmisille ajattelun taitoja.

Antoisinta opiskelujen aikana on ollut suvereenisti itse matematiikan opiskelu ja oivaltamisen tuoma hyvä mieli. Rankinta puolestaan on ollut ne kurssit, missä on läsnäolopakko ja kerätään rasteja rastien perään. Tulevaisuus, se on varmaan jotain pikkuisen ykkösten ja isojen lukiolaisten opettamisen väliltä, tavoitteena kuitenkin sinne yläpäähän pyrkiminen ja ehkä sitten vielä joskus vaikka ihan professuuriin asti.

Paras hetki UEFissa:

Kun ymmärsin miten välittömiä ja aitoja ykkösluokkalaiset ovat ja miten ihanaa heitä olisi opettaa (ainakin sopivissa erissä).