Ella | Yhteiskuntatieteet

Yhteiskuntatieteet

2. Vuosikurssi

Facebook Blogger

Heippa, Olen Ella, 24-vuotias toisen vuoden yhteiskuntatieteiden opiskelija. Olen kotoisin Lapinlahdelta, Pohjois-Savosta. Ennen Joensuuhun muuttoa olen kerennyt seikkailla maailmalla, ja maailmalla olo avasi silmäni sille, miten etuoikeutettu olen. Minua kiinnostaa miksi yhteiskunta ja maailma ovat tällaisia kuin ne ovat, ja siksi hain opiskelemaan yhteiskuntatieteitä. Olen kiinnostunut tekemään maailmasta ja yhteiskunnastamme paremman paikan kaikille.

Minua kiinnostaa muun muassa eriarvoisuus Suomen hyvinvointivaltiossa, miksi sukupuolilla on erilaiset roolit ja paikat yhteiskunnassa, miksi ulkomaalaisia henkilöitä kohtaan tunnetaan pelkoa ja mistä kumpuaa nationalismi. Näitä aiheita olemme käyneet opinnoissamme läpi. Opinnot ovat olleet todella mielenkiintoisia ja ne ovat saaneet kyseenalaistamaan yhteiskunnan rakenteita, päättäjien puhetapoja sekä politiikan tekemistä. On mielenkiintoista seurata yhteiskunnan päättäjien ratkaisuja, kyseenalaistaa yhteiskunnan tilaa, ja keskustella opiskelutovereiden kanssa yhteiskunnallisista aiheista.

Olen opiskellut pitkänä sivuaineena kulttuuriantropologiaa eli kulttuurien välistä tutkimusta, mikä on ollut mielenkiintoista ja silmiä avaavaa. Olen oppinut katsomaan maailmaa niin, että (lähes) kaikki johtuu kulttuurista. Kulttuuriantropologia yhteiskuntatieteilijälle on hyvä lisä, sillä ymmärrän kulttuurin ja yhteiskunnan vaikutuksen ihmiseen. Opiskelen myös espanjaa, ja aikomus onkin päätyä työskentelemään kansainväliselle kentälle.

Opintojen kautta olen saanut hyviä ystäviä, uutta tietoa yhteiskunnasta, maailmasta ja itsestä. Olen ainejrjestömme tapahtumavastaavana, joten opiskelujen ohella suunnittelen ja järjestän tapahtumia oman alan opiskelijoille. Vapaa-ajalla harrastan monipuolisesti urheilua, samoilen luonnossa sekä vietän aikaa rakkaiden ihmisten kanssa.