Erika | Biolääketiede

Biolääketiede

2. Vuosikurssi

Facebook Blogger

Olen Erika, 26-vuotias toisen vuoden biolääketieteen opiskelija Kuopiosta. Ennen Kuopioon muuttoa ehdin asua reilut kolme vuotta Uudessa-Seelannissa, missä opiskelin genetiikan ja ravitsemustieteiden tuplatutkintoa, sekä vuoden Ranskassa.

Suomessa biolääketiedettä voi opiskella vain Kuopiossa ja Turussa. Olen kotoisin pääkaupunkiseudulta, ja valitsin UEF:in siksi, että pääsen kokemaan muutakin Etelä-Suomen, sillä valmistumiseni jälkeen aion lähteä taas maailmalle.

Biolääketieteen opinnot ovat olleet just eikä melkein sitä, mitä haluan. Rakastan näpertämistä ja pieniä yksityiskohtia ja sitä, kun ne voi liittää yhteen suuremmiksi kokonaisuuksiksi. Pienten yksityiskohtien opettelun lisäksi biolääketieteen opintoihin kuuluu paljon käytännön työskentelyä laboratoriossa, mikä tasapainottaa opiskelua kivasti. Koska olen saanut hyväksiluettua jonkin verran aiempia opintojani, tämän lukuvuoden jälkeen pakollisia kursseja jää enää kolme ensi syksylle. Tämän takia ajattelin täyttää kolmannen vuoden kauppiksen kursseilla, sillä suunnitelmanani on suuntautua lääke- ja diagnostiikka-alan myyntiin ja markkinointiin. Parasta tässä tutkinnossa on, että erikoistumis- ja uravaihtoehtoja on niin monta, ja ovet aukeavat Suomen lisäksi myös kansainvälisille työmarkkinoille.

Parasta UEF:issa on ainejärjestötoiminta ja sen tuoma yhteisöllisyys.