HENRI//YMPÄRISTÖTIEDE

Henri Hakkarainen

Bio- ja ympäristötiede

5. Vuosikurssi

Facebook Blogger

Henri valmistuu pian ympäristöterveyden asiantuntijaksi.

Olen Henri Hakkarainen, viidennen vuoden ympäristötieteen. Kotoisin olen lähipitäjästä Siilinjärveltä, joten kovin kauas elämässäni en ole geografisesti eksynyt.

Harrastuksiini kuuluu kyltymättömän uteliaisuuteni täyttämisen lisäksi muun muassa musiikki, raskaamman musiikin soittamisen ja tietysti kuuntelen muodossa. Opintojeni suhteen olen erikoistumassa inhalaatiotoksikologiaan eli hengitettävien asioiden, pääasiassa ilmansaasteiden aiheuttamien terveysvaikutusten tutkimiseen.

UEF-lähetilläshomman rinnalla olen myös aktiivinen ainejärjestössä, ylioppilaskunnassa ja muutenkin näkyvillä olemisessa.

Syy miksi eksyin UEF:n opiskelemaan oli silloin pääasiassa maantieteellisen sijainnin takia. Jälkeenpäin ajateltua jos pitäisi sanoa miksi UEF, voisin luetella hyvän maantieteellisen sijainnin kylkeen vielä ehdottomasti laadukkaan koulutuksen, modernin oppimisympäristön ja järkyttävän hyvän yhteisöllisyyden.

Valitsin alani siksi että olen ollut jo pikkupojasta asti kiinnostunut luonnontieteistä. Minulla on myös ollut palava halu vaikuttaa asioihin ja mikä olisi suurempaa vaikuttamista kuin potentiaali pelastaa maailma, johon koulutusalani antaa mahdollisuuden.

Antoisinta opinnoissani on ollut ehdottomasti uuden tiedon oppiminen. Se fiilis minkä saa kuin tajuaa pitkän pähkäilyn jälkeen miten jokin asiaa toimii on enemmän kuin todella antoisa. Myös ne sadat ihmiset joihin olen opintojeni aikana tutustunu ovat olleet ihan jees (todella suuri) plussa. Rankinta on ehkä ollut jopa kliseisesti ruotsin kurssi. Mutta tämä on täysin oma mokani johtuen todella huonosta lähtötasostani kyseisen kielen suhteen.

Tällä hetkellä minulla on vain yksi työtehtävä jossa toivoisin olevani tulevaisuudessa ja se on tutkija. Toisaalta onneksi koulutusalani tarjoaa mahdollisuuksia myös todella moniin muihin työtehtäviin, joten aika näyttää jos kiinnostus muuttuu, onneksi mahdollisuuksia on!

Paras hetkeni UEFissa?

Kun eräällä kurssilla nimeltä ympäristöfilosofia, joka ei kuuluu (harmi kyllä tutkintoomme) tajusin että olen oikealla alalla, olen oikeassa paikassa sen suhteen ja tiedän mitä haluan elämässäni. Tämä tapahtui vasta kolmannen opiskeluvuoteni aikana mutta myöhäinen, hidas syttyminen, oli sitäkin voimakkaampi.