JASMINE//OIKEUSTIETEET

Jasmine Peltorinne

Oikeustieteet

2. Vuosikurssi

Facebook Blogger

Jasmine opiskelee oikeustieteitä Joensuussa

Olen Jasmine Peltorinne, toisen vuoden oikeustieteen opiskelija Joensuun kampukselta. Alunperin olen kotoisin Porista. Minut Itä-Suomen yliopistoon toi halu opiskella omaa alaani. Itä-Suomen yliopistossa opetuksen laatu on tasokasta sekä henkilöstö helposti lähestyttävää. Oikeustieteissä kurssitarjonta on laaja ja saamme paljon henkilökohtaista ohjeistusta ja palautetta, joka tietysti valmentaa meitä tuleviin työtehtäviin.

Olen halunnut opiskella oikeustieteitä lähes niin kauan kuin muistan. Olen aina rakastanut oikean ja väärän pohtimista. Rakastan etsiä asioille erilaisia näkökulmia sekä soveltaa eri tulkintamalleja. Olen aina pitänyt argumentoinnista sekä itseni haastamisesta. Tavallaan haluan olla oikeassa, mutta haluan myös tietää mitä totuuden takaa voi löytää ja mistä se koostuu. Haluan analysoida lähes kaiken. Oikeustieteen ollessa vahvasti tulkinnallinen tiede, koen yhä tehneeni oikean valinnan. Myös yhteiskunnalliset asiat ovat olleet aina lähellä sydäntäni. Oikeustiede antaa omat keinonsa niiden ymmärtämiseen. Oikeustiede ikäänkuin avaa ymmärtäjälleen uudet silmät, joilla tarkastella ja hahmottaa maailmaa ja siinä toteutuvia tosiseikkoja.

Antoisinta opinnoissani ovat onnistumisen hetket. Kun kokee ylittäneensä itsensä tentissä tai kirjallisessa työssä. Kun tietää tietävänsä. Kun huomaa hahmottavansa kokonaisuuden sekä osaavansa soveltaa tietoa. Ehkä rankinta on se tosiasia, että oikeustieteen opiskelu on lähtökohtaisesti hyvin teoreettista. Kirjastolla tulee vietettyä useita tunteja, ja silti joskus voi tuntua siltä, ettei ole saanut mistään kiinni. Seuraavana päivänä yrität samaa uudestaan. Näinä hetkinä opiskelu vaatii sinnikkyyttä, sillä eteen tulee asioita joihin ei välttämättä ole kokemusperäistä tarttumapintaa etukäteen. Kaiken tämän arvoista on kuitenkin lopulta se tunne, kun kävelet ulos tenttisalista, ja tiedät onnistuneesi.

Toivon, että tulevaisuudessa saan työskennellä työtehtävässä, jossa saan päivittäin haastaa itseäni ja jatkuvasti myös kehittää omia taitojani. En halua sulkeutua yksin pieneen toimistohuoneeseen, vaan optimaalisinta minulle voisi olla työskentely esimerkiksi asianajotoimistossa tai yrityksessä osana johonkin asiaan erikoistunutta tiimiä.

Paras hetkeni UEF:issa?

Koostuu monista niistä ilon hetkistä, joita olen kokenut yliopisto-opintojen kautta saamieni ystävieni kanssa. Yhdessä on opeteltu perusoikeuksien rajoitusedellytyksiä sekä hypitty pomppulinnassa. En malta odottaa siirtymistämme työelämään, jolloin voimme yhä hyödyntää toistemme vahvuuksia ja tukea toisiamme.