JENNA//LUOKANOPETTAJAKOULUTUS

Jenna Kontinen

Luokanopettaja

5. Vuosikurssi

Facebook Blogger

Jenna valmistuu pian luokanopettajaksi.

Olen Jenna Kontinen, 23-vuotias luokanopettajaopiskelija. Kotoisin olen pieneltä paikkakunnalta Puumalasta, Etelä-Savosta. Opiskeluissa minulla käynnistyi nyt viides vuosi ja gradun teko onkin minulla tämän vuoden projektina. Opiskelen sivuaineena suomen kieltä sekä kirjallisuutta, joten vielä muutama kurssikin on jäljellä. Rakas harrastukseni on näytteleminen ja olenkin Joensuun ylioppilasteatterin jäsen.

Valitsin Itä-Suomen yliopiston, koska halusin muuttaa pieneltä paikkakunnalta kaupunkiin, joka ei ole liian iso. Olin myös kuullut Joensuusta paljon hyvää, joten tännehän sitä päädyinkin. Alan valinta ei ollut minulle helppo. Olin pienenä sitä mieltä, että minusta tulee opettaja, mutta jossakin matkan varrella mieli muuttui. Monesti. Kuitenkin luokanopettaja pysyi aina listalla mukana. Hain opiskelemaan myös muita aloja, mutta olin lopulta äärimmäisen iloinen kun pääsin juuri opettajankoulutukseen. Enkä ole valintaani katunut.

Antoisimpia ovat olleet ne hetket, jolloin olen tuntenut olevani oikealla alalla. Esimerkiksi harjoittelujen aikana onnistuneiden tuntien jälkeen, kun olen saanut oppilaat innostumaan ja kiinnostumaan opetettavasta aiheesta. Toisaalta harjoittelut ovat olleet myös rankimpia, sillä niihin liittyy aina niin paljon tekemistä ja uuden opettelua.

Vieläkään en osaa päättää, minkä ikäisiä oppilaita opettaisin mieluiten. Kaikissa ikäluokissa on oma ihanuutensa. Voisin suomen kielen opintojeni kautta opettaa myös yläkoulussa, mutta ehkä  ainakin aluksi opettaisin mieluiten alakoulussa.

Paras hetki UEFissa?

Ehdottomasti onnistumisen hetket uuden asian äärellä sekä totta kai Joensuusta saatujen ystävien kanssa vietetyt hetket.