Jenni | Tietojenkäsittelytiede

tietojenkäsittelytiede

2. Vuosikurssi

Facebook Blogger

Olen 22-vuotias alun perin Ylä-Savosta, Vieremältä, kotoisin oleva tietojenkäsittelytieteen toisen vuoden opiskelija. Valmistuin vuonna 2016 Kuopion Lyseon lukiosta, jonka jälkeen kävin opiskelemassa vähän aikaa yliopistossa matematiikkaa vain todetakseni, ettei kyseessä ollutkaan ala, jonka parissa haluaisin työskennellä eläkeikään asti. Tämän jälkeen lähdin puoleksitoista vuodeksi työelämään. Keväällä 2018 aloin tutkia aloja, jotka kiinnostavat minua. Prioriteettina minulle oli, että pystyisin opiskelemaan Kuopiossa, ja että ylioppilastodistuksellani pääsisin tutkinto-opiskelijaksi. Onnekseni olin panostanut lukiossa opiskeluun ja todistuksellani olikin mahdollista päästä opiskelemaan muutamaa alaa Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampukselle.

Minulla ei edelleenkään ollut aavistustakaan siitä, mitä tulisin tietojenkäsittelystä pitämään, mutta intuitioni pohjalta sijoitin sen ensimmäiseksi hakukohteeksi hakemukseeni. Ja mikä onni se olikaan. Ilman minkäänlaista taustakokemusta löysin täysin vahingossa unelma-alani. Tulevaisuudessa haaveenani on päästä konkreettisesti vaikuttamaan ihmisten elämään parhaalla mahdollisella tavalla. Sivuaineekseni olen valinnut sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon perusopinnot ja suunnittelen siihen rinnalle ensi vuonna ottavani informaatio- ja tietoteknologiaoikeuden perusopinnot. Kaikista suunnitelmistani, toiveistani ja haaveistani huolimatta etenen niin opintojen kuin elämänkin suhteen avoimin mielin. Olenhan jo kerran huomannut, että intuitio johdattaa pitkälle.

UEF on monella tapaa lähellä sydäntäni. Se on tarjonnut minulle mahdollisuuden opiskella juuri niitä asioita, joita haluan juuri niin kuin haluan. Minulle on tärkeää kehittää itseäni niin opiskelijana kuin ihmisenäkin ja koen, että hienojen ihmisten ympäröimänä ja uskomattomat puitteet käsilläni se ei ole ainoastaan mahdollista vaan väistämätöntä. Joustavuus molemmissa päissä helpottaa asioiden järjestelemistä sekä mahtava ilmapiiri, josta saa tukea ja apua aina sitä tarvitessaan antaa energiaa niillekin hetkille, kun sitä ei tunnu mistään muuten löytävän. Heikkoina hetkinä on helppo turvautua ainejärjestömme opiskelijoiden avoimeen syliin ja avata mieltä askarruttavista asioista myös laitoksemme henkilökunnalle.
Opiskelu on aina täynnä uutta opittavaa ja vaikeita asioita, mutta mikään ei anna samanlaista fiilistä kuin asian oivaltaminen ja sisäistäminen!