Jussi | Oikeustiede

Oikeustiede

2. Vuosikurssi

Facebook Blogger

Moro!

Olen Jussi, 21-vuotias toisen vuoden oikeustieteen opiskelija. Alun perin olen kotoisin Tampereelta, mutta sieltä kun ei oikeustieteellistä koulutusta löydy, päädyin vaihtamaan farkut verkkarihousuun ja suuntasin Pohjois-Karjalaan, Joensuuhun! Olen aina ollut kiinnostunut vähän siitä sun tästä: musiikista urheiluun, tietokoneista ruoanlaittoon. Koulussakin olin aina tasaisen hyvä sekä kiinnostunut kaikesta. Päädyin sitten kuitenkin opiskelemaan oikeustiedettä, kun halusin haastaa itseäni ja opiskella jotakin mahdollisimman vaikeaa!

Lukioaikana kävin tahtojen taistelua siitä, hakisinko oikikseen vai kauppikseen. Molemmat kiinnostivat, mutta oikeustiede tuntui hieman enemmän omalta ja halusin myös osoittaa itselleni, että kykenen läpäisemään suhteellisen tiukan seulan ja valintakokeen. Toisella hakukerralla sitten tärppäsi. Itä-Suomen yliopiston oikeustieteellisen koulutuksen monipuolisuus ei ollut minulle vielä tuolloin lukiossa ollenkaan tuttua. Pitkälti mielikuvien ja haaveilujen varassa rupesin pänttäämään pääsykoekirjallisuutta tulevaisuuden asianajajan työt mielessäni. Nyt reilun vuoden täällä opiskelleena olen erittäin tyytyväinen valintaani. Vapaa sivuaineoikeus ja laaja kurssitarjonta mahdollistavat sen, että pystyn rakentamaan sellaisen tutkinnon kuin tarvitsen. Vielä, kun minulle, vanhalle ”kaikesta kiinnostujalle” löytyisi jokin yksi oma juttu ja suuntaus… No, on tässä vielä opintovuosia jäljellä!

Parhaat hetkeni UEFissa ovat ehdottomasti sieltä sosiaalistumisen puolelta, eivätkä sieltä kirjaston lukunurkasta! Olen saanut todella paljon hyviä ystäviä mm. fuksina, tutorina ja UEF-lähettiläänä. Yhteishenkemme on todella lämmin ja mukaansatempaava!