Kerttuli | Kulttuurintutkimus

kulttuurintutkimus

2. Vuosikurssi

Facebook Blogger

Hei vain!

Nimeni on Kerttuli ja opiskelen kulttuurintutkimusta Joensuun kampuksella. Innostun pohtivista keskusteluista, aidoista kohtaamisista, puhtaan pyykin tuoksusta, tarinoista sekä aamuista ja illoista. Olen kasvanut ja käynyt kouluni Etelä-Karjalassa, Lappeenrannassa.

Täytän syksyllä 23-vuotta, ja pienen ikäni aikana olen miettinyt opinnollista suuntaani paljon. Lukioikäisenä haaveilin psykologian opinnoista, mutta hakuprosessi sai minut ajattelemaan sopivuuttani alalle ja menin hämilleni siitä, millaisen tulevaisuuden haluaisin itselläni nähdä.

Halusin kuitenkin päästä opiskelemaan, mieluusti yliopistoon, mutta jotakin luovaa ja ihmisläheistä. Vietin aikaani lukion jälkeen tehden töitä ja pohtien millaiseen ammattiin sopisin. Lopulta päädyin hakemaan luoville aloille ammattikorkeakouluihin ympäri Suomen.

Päädyin Joensuuhun opiskelemaan media-alaa, mutta pohdintani jatkuivat. Uusien tuttavuuksien kautta kuulin ensimmäistä kertaa kulttuurintutkimuksen koulutusohjelmasta Itä-Suomen yliopistossa. Palaset alkoivat loksahdella paikoilleen ja hain uudestaan yhteishaussa nykyiseen tutkintooni. Pääsin sisään, ja valitsin mediakulttuurin ja viestinnän erikoistumisalakseni.

Polkuni arvaamattomuudesta huolimatta tätä kirjoittaessa ymmärrän matkani syyt ja olen kiitollinen siitä, mitä se on pitänyt sisällään.

Parhaat hetkeni UEFissa ovat oivalluksia, flow-tiloja ja sujuvaa arkea ihmissuhteineen ja harrastuksineen. Minua ilahduttaa myös se, että voin lukea UEFin vapaan sivuaineoikeuden ansioista sivuaineekseni esimerkiksi sosiaalipsykologiaa! Haaveiden ympyrä sulkeutuu.