Kreeta | Biologia

biologia, aineenopettaja

5. Vuosikurssi

Facebook Blogger

Heippa!

Olen Kreeta, 26-vuotias biologian aineenopettajaopiskelija Joensuusta. Biologian lisäksi olen opiskellut sivuaineiden muodossa opettajan opintoja, maantiedettä ja terveystietoa. Alun perin olen kotoisin Kirkkonummelta, mutta halu opiskella biologiaa johdatti minut Pohjois-Karjalaan neljä vuotta sitten. Näillä näkymin juuri käynnistynyt opiskeluvuosi on viimeiseni. Opintojen ohella minua pitää kiireisenä kaverit, opiskelijaelämä ja kaksi labradorinnoutajaani.

Olen ollut pienestä pitäen kiinnostunut luonnosta ja eläimistä. Lapsena jahtasin ötököitä ja seurailin niiden elämää ja rannassa pyydystelin haavilla kaloja. Lukiossa biologia oli suosikki aineeni ja havahduin siihen, miten monipuolinen tieteenala on kyseessä. Pidin erityisesti siitä, että tunneilla pääsi usein itse tekemään kokeita tai liikkumaan luontoon havaintoja tekemään. Valmistuin lukiosta 2013 ja hain sekä eläinlääketieteelliseen että biologiaa opiskelemaan. 2015 sain opiskelupaikan Itä-Suomen Yliopistosta. En ollut koskaan käynyt Joensuussa ja muutto kauas kotoa jännitti, mutta otin silti opiskelupaikan vastaan ja sitä päätöstä en ole joutunut katumaan, sillä olen viihtynyt Itä-Suomen yliopistossa ja Joensuussa erinomaisesti.

Yksittäistä parasta hetkeä UEFissa on mahdotonta nimetä, mutta parasta yliopistossamme on yhteenkuuluvuuden tunne, jonka olen päässyt kokemaan heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Yhteisöllisyys ei rajoitu pelkästään omaan oppiaineeseen vaan tiiviin kampuksen ja laajan sivuainevalikoiman myötä olen päässyt tutustumaan myös muiden pääaineiden opiskelijoihin ja saanut uusia ystäviä. Itä-Suomen yliopisto ja muutto Joensuuhun ovat olleet parasta, mitä minulle on koskaan tapahtunut.