LAURA//FARMASIA

Laura Leppänen

Farmasia

2. Vuosikurssi

Facebook Blogger

Laurasta tulee proviisori

Olen Laura Leppänen ja opiskelen nyt toista vuotta farmasiaa ja tähtäimessäni on proviisorin tutkinto. Olen alunperin joensuulainen ja olen asunut nyt hieman päälle vuoden Kuopiossa.

Valitsin UEF Kuopion kampuksen sen terveystieteellisen suuntautumisen takia, joka on mielestäni ihan omaa luokkaansa! Muutenkin joensuulaisena UEF on ollut minulle aina aika itsestäänselvä valinta, mutta Joensuun kampukselta ei löytynyt minulle kiinnostavaa alaa. Valitsin farmasian, sillä halusin opiskelemaan terveystieteitä ja valmistua alalta, joka työllistää tulevaisuudessa ja jossa toimitaan ihmisten parissa. Lisäksi halusin haastaa itseäni, sillä en lukenut lukiossa kemiaa tai fysiikkaa vaan itseopiskelin kemian sitten pääsykokeisiin.

Antoisinta opiskelussa ovat tietysti onnistumisen tunteet varsinkin koulun ulkopuolella kun esimerkiksi joku läheinen kysyy jotakin liittyen lääkitykseensä ja osaan neuvoa häntä. Rankinta tällä hetkellä on kaikkien Suomessa markkinoilla olevien lääkeaineiden nimien ja ominaisuuksia opettelu. Se on kuitenkin farmasialla välttämätöntä ja oppimistamme on tuettu hyvin esimerkiksi erilaisilla ryhmäopetuksilla ja potilastapauksilla, joista lääkeaineet jäävät sitten paremmin mieleen.

Työllisyysmahdollisuuksista tällähetkellä minua kiinnostavat apteekkisektori (avo- tai sairaala-apteekki), neuvonta (myrkytyskeskustoiminta, terveydenhuollon ammattilaisten lääkeneuvonta) ja hieman myös lääketeollisuus.

Paras hetki UEFissa?

Yhdeksi parhaista kokemuksistani UEF:llä voisin nimetä vaihtarituutorina toimimisen ja esimerkiksi sen, kun kävimme tuutoroitavieni kanssa kaupunkisuunnistamassa. Tuutoroitavani ovat kaikki upeita ihmisiä ja olen heidän kaikkien kanssa tekemisissä vähintään viikottain, vaikka tuutorointitehtäväni ovatkin jo loppuneet. Vaihtarit tuovat minulle niin paljon positiivista energiaa, sillä he ovat kaikki niin avoimia ja sosiaalisia! Olenkin aktiivisena kampuksemme ESN kisa -järjestössä, josta olen saanut lisää ihania uusia ystäviä.