LIINA//KAUPPATIETEET

Liina Penttinen

Kauppatieteet

2. Vuosikurssi

Facebook Blogger

Liina tähtää viennin johtotehtäviin

Olen Liina Penttinen, toisen vuoden kauppatieteiden opiskelija. Olen 20-vuotias hyvinkääläinen ja tällä hetkellä opiskelen Joensuussa. Tiesin jo lukioaikana, että kauppatieteet on mun juttu, sillä olin lukion ohella töissä markkinoinnin parissa ja huomasin, että esimerkiksi esimieheni tekee mielestäni kiinnostavaa työtä markkinointipäällikkönä.

Koska kauppatieteissä on käytössä yhteisvalinta, hain lukion jälkeen useampaan eri yliopistoon ja sen seurauksena päädyin Joensuuhun. Joensuu oli helposti lähestyttävä vaihtoehto, sillä sukuni on täältä päin. Kauppatieteissä kiehtoo sen monipuolisuus: pitää tietää laajasti eri asioista, jotta pärjää yrityselämässä. Lisäksi kansainvälisyys, sosiaalisuus ja uramahdollisuudet olivat suuria vetovoimatekijöitä kauppikseen.

Antoisinta opiskelussa on ehdottomasti ihmisten kanssa työskentely! On huomattavasti mielenkiintoisempaa miettiä erilaisia harjoitustehtäviä kavereiden kanssa kuin yksin. Rankinta on ehkä teoreettisuus, sillä opintomme ovat paljolti kirjojen lukemista ja erilaisten sääntöjen harjoittelua. Onneksi kursseja on moneen lähtöön. Itseäni tällä hetkellä kiinnostaa vienti ja kansainvälinen työ. Unelmani olisi työskennellä esimerkiksi viennin parissa johtotehtävissä, jolloin voisin yhdistää ihmisten kanssa työskentelyn, kansainvälisyyden ja kauppatieteet.

Paras hetki UEFissa?

Sosiaalisena ihmisenä parhainta antia UEF:lla on ollut minulle ehdottomasti erilaiset tapahtumat joissa olen tavannut paljon uusia ihmisiä!