Riikka | Psykologia

psykologia

4. Vuosikurssi

Facebook Blogger

Moi! Olen Riikka, 22 -vuotias psykologian opiskelija. Muutin Ähtäristä Joensuuhun kolme vuotta sitten ja ihastuin uuteen kotikaupunkiini heti. Opiskelijaelämä on tarjonnut monia uusia kokemuksia. Olen ollut mukana ainejärjestöni toiminnassa, tuutoroinut ja viettänyt puoli vuotta vaihdossa Yhdysvalloissa. Vapaa-ajallani tykkään harrastaa liikuntaa, viettää aikaa läheisteni kanssa ja lukea.

Innostuin psykologiasta jo yläasteella. Lukiossa siitä tuli lempi aineeni, joten alan valinta oli helppoa. Kirjoitukset ja pääsykokeet olivat kova rutistus, mutta vuoden urakointi kannatti. Kesällä sain tietää tulleeni valituksi Itä-Suomen yliopistoon. Luulin ensin, että joku pilailee kustannuksellani. En voinut uskoa, että saamani sähköposti oli aito. Lopulta kuitenkin vakuutuin siitä, että unelmani opiskelupaikasta toteutui.

Näin neljättä vuotta aloitellessa ajatukset alkavat jo kääntyä kohti valmistumista. Odotan innolla, että pääsen kokeilemaan siipiäni työelämässä. UEF on antanut siihen hyvät valmiudet, ja varmasti nyt alkava maisterivaihe opettaa vielä lisää. Opiskelujen lisäksi olen valtavan kiitollinen psykologian opiskelijoiden yhteisöstä, johon saan kuulua. Muistan, kun fuksina tunsin vihdoinkin päässeeni omieni joukkoon. Löysin ympärilleni ihmisiä, jotka rakastavat keskustelemista ja pohdiskelevat kanssani ihmisyyden syvimpiä syövereitä.