Saara | Terveyden edistäminen

Terveyden edistäminen

2. Vuosikurssi

Facebook Blogger

Täällä moikkailee Saara, toisen vuoden terveyden edistämisen ja kansanterveystieteen opiskelija! Olen kaksikymmentävuotias ja melko tuore kuopiolainen. Juuriltani olen paljasjalkainen oululainen, ja Kuopioon päädyin opiskelemaan asuttuani pitkään äitini kotikunnassa Sonkajärvellä. Minulla on siis oikeastaan kolme kotia, joiden välillä aktiivisesti reissaankin – niin pohjoisessa Oulussa kuin nyt täällä Savossakin!

Terveelliset elintavat, aktiivinen ja positiivinen elämä, liikkuminen ja hyvinvointi ovat aina olleet minulle tärkeitä arvoja ja lähellä sydäntäni. Siksi terveyden edistäminen oli minulle lopulta selvä valinta. En oikeastaan vielä abivuoden alussakaan tiennyt, mitä tulevaisuudessa haluaisin tehdä – kun sitten luin terveystiedon kirjoituksiin, sain lopullisen vahvistuksen sille, että siinä on tosiaan aine, joka kiehtoo minua valtavasti. Hain Itä-Suomen yliopistoon, pääsin sisään ja ihastuin ikihyviksi. On ollut unelmien täyttymys päästä rakentamaan elämäntavastani ja minulle tärkeistä asioista tulevaisuuden ammattiani.

Miksi sitten juuri UEF? Selvitin terveystieteiden opiskelumahdollisuuksia, ja mielestäni Itä-Suomen yliopiston opetustarjonta vaikutti monipuolisimmalta ja eniten minua kiehtovalta. Olen myös aina ihastellut Kuopiota kaupunkina, joten sinne muuttaminen tuntui aika ihanalta. Itä-Suomen yliopistossa ei tarvitse hakea suoraan pääaineeseen, enkä lukion jälkeen ollutkaan vielä valmis tekemään päätöstä opintojeni suunnasta. Valintaani vaikuttivat myös lukiollamme vierailleet UEF-lähettiläät – jotenkin minulle vain tuli heidän puheistaan olo, että UEF olisi juuri oikea paikka minulle.

Aion lukea sivuaineekseni mediakulttuuria ja viestintää, ja minulla onkin paljon työkokemusta median, journalistiikan, viestinnän ja markkinoinnin saralla. Haaveilen, että tulevaisuudessa voisin yhdistää terveystieteellisen osaamiseni sekä työtaustani yhteen ja luoda juuri minun näköiseni uran. Tulevaisuuden urallani haluaisin parantaa kansanterveyttä ja vaikuttaa monien ihmisten elämään positiivisesti.

Paras hetki UEFissa? Se, kun ensimmäisenä syksynä eräänä päivänä vain tajusin, kuinka onnellinen olen opiskellessani juuri Kuopiossa juuri tätä alaa. Tunsin vain yhtäkkiä olevani todellakin oikeassa paikassa.