SAMU//LÄNTINEN TEOLOGIA

Samu Turunen

Läntinen teologia

3. Vuosikurssi

Facebook Blogger

Samu opiskelee Joensussa läntistä teologiaa

Olen Samu Turunen, kolmannen vuoden läntisen teologian opiskelija. Motivoituneen opiskelun ohella toimin koripalloerotuomarina ja vietän aikaa kavereiden kanssa.

Valitsin UEFin, koska täällä pystyy opiskelemaan valitsemaani alaa. Hain myös Helsinkiin ja pääsinkin, mutta Itä-Suomen yliopisto tuli selkeäksi valinnaksi sen pienemmän sisäänottomäärän, kodikkaamman tuntuisen kampuksen ja sen tiedon pohjalta, mitä olin kuullut teologian opetuksesta UEFissa. Teologia oli minulle selkeä valinta. Valmistumisen jälkeen toivon pääseväni kirkon virkaan papiksi. Tämä ajatus on ollut koko opiskelujen ajan selkeänä kutsumuksen heräämisen jälkeen.

Antoisinta opiskelussa on se, että saan valita itseäni kiinnostavia kursseja ja tehdä opintoja pitkälti haluamaani vauhtia – valmistunkin neljässä vuodessa viiden sijaan ja opintoja on saanut paljon sovitettua haluamaani tahtiin. Rankinta onkin kenties monet oppimispäiväkirjat ja kirjoittaminen, mitkä opiskelun aikana ovat tulleet vastaan. Kuitenkin, koska ala on todellakin omalta tuntuva ja kurssit ovat mielenkiintoisia, ei mikään tunnu liian rankalta.

Paras hetki UEFissa?

Parhaita hetkiä ovat olleet monet yhteiset opiskelukokemukset, ainejärjestön järjestämät tapahtumat ja ylipäätään kaikki, opiskeluaika on ollut aivan mahtavaa aikaa.