SIIRI//HOITOTIEDE

Siiri Nelimarkka

Hoitotiede

2. Vuosikurssi

Facebook Blogger

Siiri jatkoi opintoja sairaanhoitajakoulutuksen jälkeen

Olen Siiri Nelimarkka ja opiskelen hoitotiedettä Kuopion kampuksella. Olen aiemmalta koulutukseltani sairaanhoitaja. Sairaanhoitajaksi keväällä 2015 valmistuttuani minusta tuntui, että haluaisin vielä opiskella lisää. Siispä hoitotiede tuntui luontevalta jatkumolta uralleni terveysalalla ja olen iloinen siitä, että minulla on ollut mahdollisuus ylläpitää ammattitaitojani tekemällä satunnaisesti sairaanhoitajan töitä opintojen ohella.

Syitä siihen miksi valitsin terveysalan on useita. Pidin lukiossa valtavasti terveystiedosta ja biologiasta, haluan tehdä työtä jossa saan kohdata uusia ihmisiä ja tehdä tiimityötä sekä jossa saan oikeasti auttaa ihmisiä – sekä suoraan sairaanhoitajan roolissa että epäsuorasti tutkimalla ja kehittämällä hoitotyön menetelmiä ja terveyden edistämisen toimia. Hoitotiede jaetaan preventiiviseen hoitotieteeseen, johtamiseen ja opettamiseen. Preventiivinen hoitotiede eli terveyden edistäminen tuntui minulle parhaalta vaihtoehdolta, ja nyt vuoden opiskeltuani olen varma että tein oikean valinnan.

Miksi sitten valitsin juuri UEFin? Päällimmäinen syy varmasti oli, että olin jo ennen yliopisto-opintojani kuopiolainen ja totaalisen rakastunut tähän ihanaan kaupunkiin. Haaveilenkin siitä että saisin pysyä kuopiolaisena aina. UEFilla vallitsee myös kannustava ja yhteisöllinen ilmapiiri ja sen opiskelumenetelmät ovat uskomattoman monipuoliset; UEF tarjoaa jokaiselle oppimistyylille parhaan mahdollisen keinon oppia.

Tulevaisuudelta toivon, että pääsisin maisterivaiheen jälkeen tohtoriopintoihin ja saisin tehdä väitöskirjan. Tämän jälkeen jatkaisin mielelläni tutkijan uraa. Antoisinta opinnoissani on sen ajatuksen vahvistuminen, että olen oikealla alalla ja saan tulevaisuudessa tehdä työkseni sitä, missä koen olevani hyvä ja minkä koen tärkeäksi. Aivan yhtä antoisaa on UEFin myötä saamani uudet ihanat ystävät, jotka ovat syy siihen miksi opintojen pariin on aina yhtä kivaa palata lomien jälkeen. Rankinta varmasti on opiskelun kuormittavuus, sillä kursseja on välillä paljonkin. Tästä kuitenkin selviää priorisoinnilla ja hyvällä suunnittelulla.

Paras hetki UEFissa?

Yhtä parasta hetkeä UEFissa on vaikea sanoa, koska hyviä hetkiä on ollut lukuisia. Kaikkia parhaita hetkiä UEFissa kuitenkin yhdistää yksi asia; ystävät!