SIIRTOHAKU


Siirtohakujen tarkoituksena on auttaa opiskelijaa hyödyntämään jo suorittamiaan opintoja uudessa ohjelmassa ja näin nopeuttamaan valmistumista ja työelämään siirtymistä. Itä-Suomen yliopiston siirto-opiskelijahaku on erillishaku. Siirtohaut eivät kuulu yhden korkeakoulupaikan säännöksen piiriin. Siirtohaun paikan vastaanottaessasi luovut aikaisemmasta, siirron perusteena olevasta opiskeluoikeudestasi.

Siirtohaussa voit hakea kandidaattivaiheen opintojen aikana valitsemiisi kandidaatti- ja maisteriopintoihin (3+2-vuotiseen koulutukseen). Siirtyminen on mahdollista kandidaattivaiheessa aikaisintaan ensimmäisen lukuvuoden opintojen jälkeen. Sinun pitää olla läsnä olevana vähintään yksi lukukausi ennen hakua. Siirron hakeminen edellyttää, että sinulla on voimassa oleva opinto-oikeus hakuaikana ja sitä seuraavana lukukautena.

Jos haluat siirtyä maisteriopintojen aikana, voit hakea yhteishaussa valitsemaasi maisterihakukohteeseen aiemmin suorittamasi kandidaatin tutkinnon perusteella. Kyseessä on tällöin normaali yhteishaun valintamenettely.

Siirtohaun hakuajat Itä-Suomen yliopistossa ovat 4.-18.5.2020 klo 15.00 ja 1.-15.10.2020 klo 15.00. Kaikissa hakukohteissa ei välttämättä käytetä molempia hakuaikoja, joten tarkista hakuaika oman hakukohteesi valintaperusteista.

Hakukelpoisuuden perusteena olevat opintokokonaisuudet tulee olla suoritettuina niin, että hakija voi toimittaa todistuskopion ja/tai opintosuoritusotteen liitteiden toimittamisen määräaikaan mennessä. Todistuskopiot ja/tai suoritusotteet tulee liittää hakulomakkeelle kevään haussa 25.5.2020 klo 15.00 ja syksyn haussa 22.10.2020 klo 15.00 mennessä. Liitteenä pyydetyn opintosuoritusotteen tulee olla virallinen, oppilaitoksen myöntämä. Sähköisesti varmennetut opintosuoritusotteet ovat virallisia, mutta huomioithan, että sähköisesti varmennetut kelpaavat vain, kun niitä käytetään alkuperäisessä pdf-muodossaan eli ei tulostettuna tai muokattuna.