VALINTAKOKEET


Hakukohteiden valintakokeiden ajankohdat ja valintakoepaikat löytyvät kunkin hakukohteen valintaperusteista. Katso myös Ajankohtaista.

Koulutukset ja niiden hakukohteet löydät Kandi+maisterikoulutus -sivulta.

Seminaari- ja luentosalit kampuksittain: Joensuu, Kuopio

Kampusten kartat, pysäköinti valintakokeiden aikana: Joensuu, Kuopio

Valintakoenäyttö

Koskee yhteishaun hakukohteita

Voit tutustua kevään 2020 valintakokeen arvosteluperusteisiin sekä saamiisi tehtäväkohtaisiin pisteisiin ajalla 9.7.–22.7. klo 10–14 paikan päällä. Joensuun kampuksen käyntiosoite: Yliopistokatu 2, Joensuu (Aurora) ja Kuopion kampuksen käyntiosoite: Yliopistonranta 1 C, Kuopio (Canthia, Oppari). Voit myös tilata sähköpostitse lähetettävän vastauspaperikopion e-lomakkeella 8.7. alkaen. Tilattuja vastauspaperikopioita käsitellään 9.7. alkaen, lomake sulkeutuu 22.7.2020 klo 14:00. Kopioitavista/skannattavista koevastauksista laskutetaan 20 €/hakija.

Kevään 2019 valintakoenäyttö on päättynyt, mutta voit halutessasi vielä tilata omat valintakoevastaukset e-lomakkeella. Tilaus on mahdollista 31.12.2019 saakka ja tilauksen hinta on 20,00 € sis. alv 24% (sisältää kopion/skannauksen ja lähetyksen).

Valintakoevastaukset lähetetään sähköpostitse salattuna viestinä. Huom! Viestissä olevan linkin voi avata ja liitteen tallentaa vain sillä laitteella, millä se on avattu ensimmäisen kerran. Älä avaa viestiä puhelimellasi, mikäli haluat avata sen vielä tietokoneella. Mikäli sinulla on ongelmia viestin ja/tai liitteen aukaisemisessa, laita viestiä osoitteeseen hakijapalvelut@uef.fi. 

Yleistä valintakokeista

Valintakokeisiin ei lähetetä erillistä kutsua. Poikkeuksena ovat opettajankoulutusten soveltuvuuskokeet / II-vaiheen valinnat, joihin lähetetään kutsu. Tarkempia tietoja löytyy kunkin hakukohteen sivuilta.

Yhteishaussa mukana oleviin koulutuksiin päästäkseen hakijan tulee useimmiten osallistua valintakokeeseen. Poikkeuksina tästä voivat olla esimerkiksi suoravalinnat todistusarvosanojen perusteella. Valintakokeet voivat olla yksi- tai monivaiheisia. Tyypillisesti valintakoe järjestetään etukäteen ilmoitettuna yksittäisenä päivänä. Monivaiheisissa valintakokeissa on kuitenkin mahdollista, että seuraavaan vaiheeseen voivat osallistua vain ensimmäisessä vaiheessa parhaiten menestyneet. Osa korkeakouluista kutsuu hakijat kokeeseen erillisellä kutsukirjeellä, mutta joissain tapauksissa kaikki hakijat voivat osallistua kokeeseen ilman erillistä kutsua. Itä-Suomen yliopistossa valintakokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua, ellei valintaperusteissa toisin mainita (esim. niin sanotut monivaiheiset valinnat). Valintakokeisiin voivat osallistua vain hakijat, jotka ovat lähettäneet sähköisen hakemuksensa määräaikaan mennessä. Hakemuksen lähettäminen on sinun vastuullasi, joten sinun on itse huolehdittava hakemuksesi perilletulosta. Valintakokeeseen on hyvä saapua ajoissa.

Ennen koetta sinun kannattaa vielä tarkistaa mahdolliset viime hetken muutokset yliopiston verkkosivuilta. Varaa valintakokeeseen mukaasi valokuvalla varustettu henkilötodistus eli henkilöllisyystodistus, passi tai ajokortti sekä tavalliset kirjoitusvälineet. Ota mukaasi myös laskin, jos sen käyttö sallitaan kokeessa. Tarkempia tietoja valintakokeesta löydät hakukohteen sivuilta.

Jos saavut valintakokeeseen omalla autolla, varaa riittävästi aikaa pysäköintipaikan löytämiseen. Kampuksilla tulee pysäköidä pysäköintiin osoitetuille paikoille. Kampusten kartat löytyvät yliopiston verkkosivuilta. Yliopiston vaatenaulakoilla ei ole vartiointia valintakokeiden aikana. Valintakokeiden ajaksi voi laukut yms. ottaa mukaan sisälle valintakoesalin seinustalle. Joissakin rakennuksissa on erilliset kolikoilla toimivat säilytyslokerot henkilökohtaisten tavaroiden säilyttämistä varten. Yliopisto ei järjestä majoitusta valintakokeiden aikana.

Valintakoekirjat

Valintakoekirjallisuutta on myytävänä useimmissa kirjakaupoissa. Niitä on myös saatavilla rajoitetusti kirjastoista. Netin kautta voi myös löytää edullisesti valintakoekirjoja. Kirjoja hankkiessa kannattaa aina kiinnittää erityistä huomiota siihen, että kyseessä on vaadittu painos.

Yliopisto ei tue valmennuskurssitoimintaa eikä järjestä valmennuskursseja.