VALINTAKOKEET


Hakukohteiden valintakokeiden ajankohdat ja valintakoepaikat löytyvät kunkin hakukohteen valintaperusteista.

Itä-Suomen yliopiston valintakoeaikataulu, kevät 2020 (pdf)
päivitetty 25.3.2020: korjattu Julkisoikeus, Joensuu -hakukohteen valintakoeohjeisiin liittyvä linkki.

Koulutukset ja niiden hakukohteet löydät Kandi+maisterikoulutus -sivulta.

Seminaari- ja luentosalit kampuksittain: Joensuu, Kuopio, ks. Itä-Suomen yliopiston yhteystiedot

Kampusten kartat, pysäköinti valintakokeiden aikana: Joensuu, Kuopio, ks. Itä-Suomen yliopiston yhteystiedot

Valintakoenäyttö

Yhteishaun valintakoenäyttö on 16.7. – 29.7.
Yhteishaun valintakoenäyttö on 16.7. – 29.7. Voit pyytää lähettämään Itä-Suomen yliopiston kirjallisen valintakokeen vastaukset tai varata ajan suullisen kokeen tai psykologian AMK-kokeen näyttöön e-lomakkeella. Lomake aukeaa 14.7.

Huom! Yhteisvalinnoissa / valintakoeyhteistyössä voi olla keskitetty valintakokeiden näyttöpalvelu. Osa kokeista tilataan muista yliopistoista.

Maantiede ja ympäristöpolitiikka, Joensuu -hakukohde. Maantieteen yhteisvalinnan valintakokeiden valintakoenäyttö on keskitetysti Turun yliopistossa.

Kasvatusalan valintakoeyhteistyö eli VAKAVA-hakukohteet. Keskitetty valintakoenäyttö on Helsingin yliopistossa. Koskee seuraavia Itä-Suomen yliopiston hakukohteita:
Erityisluokanopettaja ja erityisopettaja, Joensuu
Erityisopettaja, Joensuu
Kotitalousopettaja, Joensuu
Käsityönopettaja, monimateriaalinen käsityö, Joensuu
Luokanopettaja, Joensuu
Opinto-ohjaaja, Joensuu
Varhaiskasvatuksen opettaja, Joensuu (3v sekä 3+2v)

Soveltuvuuskoehakukohteet. Soveltuvuuskokeen pistetiedot on julkaistu Kasvatusalan valintayhteistyöverkoston verkkosivuilla kohdassa Soveltuvuuskokeen pistetiedot. Voit tarkastella soveltuvuuskokeesta saamiasi pisteitä hakemusnumerollasi.
Koskee VAKAVA-hakukohteiden lisäksi seuraavia hakukohteita:
Läntinen teologia, opetusala, Joensuu
Aineenopettaja ja luokanopettaja, matematiikka, fysiikka, kemia ja tietojenkäsittelytiede, Joensuu
Aineenopettaja, matematiikka, fysiikka ja kemia, Joensuu
Varhaiskasvatuksen opettaja, Muut reitit yliopistoon, Joensuu
Maisterihaku, Erityisopettaja, Joensuu
Maisterihaku, Opinto-ohjaaja, Joensuu

Metsätiede, Joensuu -hakukohde. Metsätieteen valintakoeyhteistyön keskitetty näyttö on Helsingin yliopistossa. Mallivastaukset julkaistaan Helsigin yliopiston nettisivuilla viimeistään 15.7.

Tietojenkäsittelytiede, Joensuu / Kuopio -hakukohteet. 1-vaiheen valintakokeen näyttö on keskitetysti Jyväskylän yliopistossa.

Liiketaloustiede, kauppatieteiden kandidaatti (3 v) ja Tietojenkäsittelytiede, filosofian maisteri (2v),  Joensuu / Kuopio -hakukohteet. 1-vaiheen valintakokeen näyttö on keskitetysti Jyväskylän yliopistossa.

Psykologia, Joensuu. Psykologian yhteisvalinnassa 1. vaiheen valintakokeen osalta yhteys ensisijaisesti siihen yliopistoon, joka on ensimmäisenä hakutoiveena. 2. vaiheen kokeen vastauksen hakija voi tilata Helsingin yliopistosta. Psykologian valintakoevalinnan 1. vaiheen pisteet löydät psykologian yhteisvalinnan nettisivuilta.

Suomen kieli ja kirjallisuus, Joensuu -hakukohde. Yhteisvalinnan keskitetty näyttö on Oulun yliopistossa.

Farmasian valintakokeen näyttöön liittyvät ohjeet:
Farmasian valintakoeyhteistyön osalta (Helsinki, Itä-Suomi ja Åbo Akademi) ensimmäisen vaiheen AMK-järjestelmän valintakokeen vastausten kopiot tilataan siitä yliopistosta, jonka on hakulomakkeella asettanut ylimmäksi hakutoiveekseen. Toisen vaiheen kokeen koevastaukset on nähtävillä kirjautumalla omilla tunnuksilla Moodleen osoitteessa valintakoe.helsinki.fi. Omat vastaukset on nähtävillä 31.7.2020 asti.
Koskee seuraavia Itä-Suomen yliopiston hakukohteita:
Farmaseutin koulutusohjelma, Kuopio (3v)
Proviisorin koulutusohjelma, Kuopio (3v + 2v)
Maisterihaku, Proviisorin koulutusohjelma, Kuopio (2v)

Lääketiede, Kuopio ja Hammaslääketiede, Kuopio -hakukohteet. Löydät valintakokeen 1. vaiheen pisteet sekä valintakoetehtävät ja vastaukset lääketieteellisen alan yhteisvalinnan nettisivuilta.

Kauppatieteet, Joensuu ja Kauppatieteet, Kuopio.  Löydät valintakoekysymykset ja oikeat vastaukset kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan nettisivuilta.

Oikeustiede, Joensuu. Löydät valintakoekysymykset ja oikeat vastaukset oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan nettisivuilta.

Erillishakujen valintakoenäytöt:

Opettajankoulutuksen erilliset kelpoisuusopinnot: Erilliset opinto-ohjaajan opinnot (EOPO), Erilliset erityisopettajan opinnot (ERO) ja Erilliset varhaiskasvatuksen erityisopettajan opinnot (VEO)

Voit halutessasi tilata omat kevään 2020 valintadokumenttisi sähköpostitse osoitteesta opo.haku@uef.fi. Tilaus on mahdollista ajalla 18.6.-2.7.2020 (klo 15:00). Sähköpostitse toimitettavat valintadokumentit lähetetään salattuna viestinä. Huom! Viestissä olevan linkin voi avata ja liitteen tallentaa vain sillä laitteella, jolla se on avattu ensimmäisen kerran. Älä avaa viestiä puhelimellasi, mikäli haluat avata sen vielä tietokoneella.

Aineistokoe 14.5.2020 (pdf)
Aineistokoe 14.5.2020 oikeat vastaukset ja pisteytys (pdf)

Erikoislääkärikoulutus tai erikoishammaslääkärikoulutus

Voit halutessasi tilata omat kevään 2020 valintadokumentit e-lomakkeella (lomake aukeaa 28.5.). Tilaus on mahdollista ajalla 28.5. – 11.6.2020 (klo 15:00). Tilauksen hinta on 20,00 € sis alv. 24 % (sisältää kopion/skannauksen ja lähetyksen). Sähköpostitse toimitettavat valintadokumentit lähetetään salattuna viestinä. Huom! Viestissä olevan linkin voi avata ja liitteen tallentaa vain sillä laitteella, millä se on avattu ensimmäisen kerran. Älä avaa viestiä puhelimellasi, mikäli haluat avata sen vielä tietokoneella.

Varhaiskasvatuksen opettaja, Joensuu – erillishaku, syksy 2019

Alla olevasta linkistä pääset taulukkoon, josta löydät henkilökohtaiset soveltuvuuskokeen osa-aluepisteesi. Tiedot on yksilöity yhteishaun hakemusnumerosi kahdeksalla viimeisellä numerolla. Hakemusnumerosi voit tarkistaa sähköpostiviestistä, jonka olet hakemuksen lähettämisen jälkeen saanut automaattisena kuittauksena hakemuksen vastaanottamisesta. Hakemusnumero kerrotaan joko sähköpostin otsikkokentässä tai heti viestin alussa.

Soveltuvuuskoepisteet (pdf)

Yleistä valintakokeista

Valintakokeisiin ei lähetetä erillistä kutsua. Poikkeuksena ovat opettajankoulutusten soveltuvuuskokeet / II-vaiheen valinnat, joihin lähetetään kutsu. Tarkempia tietoja löytyy kunkin hakukohteen sivuilta.

Valintakokeet voivat olla yksi- tai monivaiheisia. Tyypillisesti valintakoe järjestetään etukäteen ilmoitettuna yksittäisenä päivänä. Monivaiheisissa valintakokeissa on kuitenkin mahdollista, että seuraavaan vaiheeseen voivat osallistua vain ensimmäisessä vaiheessa parhaiten menestyneet. Osa korkeakouluista kutsuu hakijat kokeeseen erillisellä kutsukirjeellä, mutta joissain tapauksissa kaikki hakijat voivat osallistua kokeeseen ilman erillistä kutsua. Itä-Suomen yliopistossa valintakokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua, ellei valintaperusteissa toisin mainita (esim. niin sanotut monivaiheiset valinnat). Valintakokeisiin voivat osallistua vain hakijat, jotka ovat lähettäneet sähköisen hakemuksensa määräaikaan mennessä. Hakemuksen lähettäminen on sinun vastuullasi, joten sinun on itse huolehdittava hakemuksesi perilletulosta. Valintakokeeseen on hyvä saapua ajoissa.

Ennen koetta sinun kannattaa vielä tarkistaa mahdolliset viime hetken muutokset yliopiston verkkosivuilta. Varaa valintakokeeseen mukaasi valokuvalla varustettu henkilötodistus eli henkilöllisyystodistus, passi tai ajokortti sekä tavalliset kirjoitusvälineet. Ota mukaasi myös laskin, jos sen käyttö sallitaan kokeessa. Tarkempia tietoja valintakokeesta löydät hakukohteen sivuilta.

Jos saavut valintakokeeseen omalla autolla, varaa riittävästi aikaa pysäköintipaikan löytämiseen. Kampuksilla tulee pysäköidä pysäköintiin osoitetuille paikoille. Kampusten kartat löytyvät yliopiston verkkosivuilta. Yliopiston vaatenaulakoilla ei ole vartiointia valintakokeiden aikana. Valintakokeiden ajaksi voi laukut yms. ottaa mukaan sisälle valintakoesalin seinustalle. Joissakin rakennuksissa on erilliset kolikoilla toimivat säilytyslokerot henkilökohtaisten tavaroiden säilyttämistä varten. Yliopisto ei järjestä majoitusta valintakokeiden aikana.

Valintakoekirjat

Valintakoekirjallisuutta on myytävänä useimmissa kirjakaupoissa. Niitä on myös saatavilla rajoitetusti kirjastoista. Netin kautta voi myös löytää edullisesti valintakoekirjoja. Kirjoja hankkiessa kannattaa aina kiinnittää erityistä huomiota siihen, että kyseessä on vaadittu painos.

Yliopisto ei tue valmennuskurssitoimintaa eikä järjestä valmennuskursseja.